Най-малко осем ислямистки бойци са били убити при престрелка с пакистански

...
Най-малко осем ислямистки бойци са били убити при престрелка с пакистански
Коментари Харесай

Армията на Пакистан уби ислямистки бойци близо до границата с Афганистан

Най-малко осем ислямистки бойци са били убити при престрелка с пакистански армейски командоси покрай границата  на Пакистан с Афганистан, заявиха пакистански представители, представени от ДПА. 
Ожесточена престрелка сред армията и бойците е избухнала при интервенция на войските в талибанско укритие в окръг Южен Варизистан през нощта. Най-малко един боец е бил погубен при престрелката, се споделя в изказване на армията от през днешния ден. Само преди седмица талибански бойци нападнаха полицейски патрулен автомобил с крайпътна бомба в същия район и убиха четирима служители на реда. 
Пакистанската войска активизираха интервенциите си, след като през януари представител на талибаните извърши бомбен атентат в джамия в постройката на полицията в град Пешавар, при който починаха 84 души, множеството от които служители на реда.
Пакистанските талибани са умъртвили към 80 000 души през траялото десетилетия принуждение. Те бяха отблъснати от бастионите си по границата с Афганистан посредством серия офанзиви, почнали през 2014 година, само че в този момент се пробват да се върнат там още веднъж, откакто през 2021 г.  Кабул падна под властта на афганистанските талибани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР